ביצוע מלא משלב מעטפת ועד לגמר מושלם של דופלקס יוקרתי הכולל מרפסות עצומות
מול נוף עוצר נשימה של הים וכל השפלה ברדיוס 360 מעלות.
על האדריכלות ועיצוב: סטודיו מיקיטה בראשות מיטל סולומון ומיקי טרוורס
ייזם: דיזינגוף חברה למסחר 1952 בע"מ

בשכונת צהלה שבתל אביב, נפרש על שטח של 500 מ"ר.
זהו בית חלומי בו תפגשו קווים נקיים ומוקפדים ויחידת מגורים מעוצבת עם פינה מפנקת ומרגיעה שבה תוכלו לנוח מהיום שעבר עליכם, כל זאת בחסות האח המפיץ את חמימותו בכל הקומה.
חדרי הילדים מעוצבים בסגנון בריטי מהמאה ה-19 ומשלב קרניזים וטפטים מיוחדים, כאשר לכל אחד יש את הפרטיות והייחוד שלו. חדר ההורים עוצב בנגיעות עתיקות ורומנטיות עם אמבט ייחודי שהוצב במרכז החדר.
אם תצאו לסיבוב בגינה תרגישו בדיוק כמו בכפר ונוף הפארק יוסיף לאווירה הנעימה. עוד בגינה תוכלו לראות מטבח ברביקיו מאובזר ובריכה צלולה.
הכניסה לבית הוקפה בגינה ירוקה בתכנון אדריכלי מוקפד כל זאת יוצר הרמוניה מזמינה.

אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו מושיק חדידה

דירה אשר תוכננה ועוצבה עבור איש עסקים אשר חלם על דירה תל אביבית אמיתית אשר תהווה עבורו פינה חמה וזיכרון לתל אביב של פעם, עליה יוכל להתרפק שהוא מגיע לביקור בארץ מנסיעותיו ברחבי העולם.
הדירה ממוקמת בבניין באוהאוס אותנטי
האתגר העיצובי והתכנוני היה לעצב דירה מודרנית, עכשווית, עדכנית ומאובזרת לאילה ולאילה מבלי לאבד את הקסם. הדירה פורקה ונבנתה מחדש מתוך שמירה על עקרונות תכנון שהיו מקובלים בתקופה בה נבנתה: דירת בנויה סביב חלל מרכזי פתוח שהוא חלל האירוח, הסלון. בסמוך לו המטבח, פינת האוכל והמרפסת.
במקום מסדרונות צרים נעשה שימוש בדלתות נסתרות המקשרות בין החללים: כך מסתתר לו חדר שינה גדול ומרווח מאחורי קיר העץ בסלון, אלמנט המקנה לדירה גם כן ניחוח "רטרו" אך בטכניקה עכשווית ומעודכנת.
חדר השינה ממשיך הישר אל המרפסת, אך ניתן להפרדה ממנה במערכת תריסים פריקה אשר יובאה לארץ במיוחד. כך נוצר למעשה מרחב שהוא דינאמי- חללים מתחברים ונפרדים, נפתחים ונסגרים בהתאם לצורך באמצעות מחיצות שונות.
הריצוף בדירה הוא פרקט עץ מלא בשני גוונים היוצר דוגמת פסים דרמטית. לפרקט נוכחות שאי אפשר להתעלם ממנה והוא מקנה לדירה אופי מיוחד וייחודי.
הריהוט נבחר בקפידה ויובא במיוחד מצרפת. בסגנונו משלב רטרו מהמאה הקודמת, עם פיתוחים וטכנולוגיה חדשניים. הבדים גם הם מיוחדים, עדינים בעלי טקסטורות שונות יוצרים בינהם קומפוזיציה עשירה מחד אך רכה ורומנטית מנגד.
המקלחות מחופות אריחים בסגנון רטרו אשר יובאו מאיטליה, כמו הברזים והכלים הסניטריים. ניחוח אירופאי המאפיין גם הוא את התקופה ההיא בתל אביב המאופיינת באקלקטיקה.
הבית מצויד במערכת תאורה מתקדמת הנשלטת ע"י מערכת חכמה לצד מערכות סטריאו מתקדמות, מיזוג חימום תקשורת וכל מה שמשתייך לקדמה טכנולוגית בעיצוב מגורים.

אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו מיכל שיין

פנטהאוז המתפרש על שטח של 150 מ"ר + 70 מ"ר מרפסת המקיפה את חלקו הדרומי. הוא ממוקם בבניין חדש בקומה גבוהה, באחת השכונות היוקרתיות של תל אביב.
דרישת הלקוחות לתכנן את הבית בהתאם לצרכיהם ללא פשרות, מבלי לגרוע באיכות החללים ובתחושת המרחב של הבית, היוותה אתגר משמעותי.

אלמנט נוסף אשר השפיע מאד על תהליך העיצוב והתכנון הוא הנוף. נוף אורבני רחב ידיים המתחיל בחלקה הצפוני של הרצליה ומסתיים אי שם בחלקה הדרומי של תל אביב. בחירת החומרים בפנים הבית מושפעת מאד מאותה אורבניות. שילוב של חומרים חמים וקרים טקסטורות רכות וקשוחות חומרים כהים ובהירים והרבה קצוות המאפיינות את העיר הגדולה, המגוונת ובעלת הקצוות המנוגדים.

חיפויי הקיר כוללים זכוכית בהירה נקייה לצד בריקים עליהם מתנופף וילון שקפקף. בסלון שטיח פרווה שחור עליו שולחן נירוסטה וזכוכית דקה שקופה. המקלחת משלבת אריחים דקים ענקיים, 3 מ' על 1.5 מ', סופר מודרניים לצד עץ טבעי. במרפסת ריצפת דק לצד אריחים בגודל 90/90 מטבח חוץ העשוי בטון מוחלק. בכל רגע בבית ישנו מעבר בין סוגים שונים של חומרים, היוצרים עיצוב סופר מודרני נקי ועדיין חמים וביתי ומזמין.
הבית משולב כולו בטכנולוגיות שונות חדישות של שליטה, על מערכות כגון חימום תת רצפתי תאורה אדיו וידאו מיזוג ואזעקות. הטכנולוגיה באה לידי ביטוי גם באבזור המינימליסטי, אשר תורם רבות לאסתטיקה של הבית.

תחום האומנות הקרוב לליבם של בעלי הבית הפך גם הוא לחלק בלתי נפרד מהעיצוב. בבית שולבו יצירות אומנות רבות מציור ועד פיסול והוא רוכש להן מקום של כבוד. היצירות לוקחות את הבית למקום אחר, בעולם האישי והפנימי ומביאות איתם אמירה אישית וייחודית.

כל פרט בבית לוקח חלק בסיפור הזה של חיים מודרניים ופרקטיים בעולם ללא פשרות לצד אסטטיקה ואמירה אישית. התוצאה יפה אסטטית נעימה ומפנקת, עיצוב טוטאלי במלוא מובן המילה.

אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו מיכל שיין

הצימרים תוכננו כחלק מפרויקט הכולל בית פרטי ומתחם המיועד לתיירות ואירוח

אדריכלית מיכל שיין אשר תכננה ועיצבה את הבית והצימרים מספרת כי תכנון הפרוייקט התחיל במסע צפונה וטיפוס על ההר ההוא ברמת הגולן כשהכנרת נשקפת מחד והרי הגולן מנגד.

התכנון והעיצוב כולו סובבים סביב אותה חוויה. הצימרים תוכננו כך שמכל מקום אפשר יהיה לראות את הנוף: מה מהמיטה, מהגאקוזי, פינת הישיבה הפנימית והחיצונית וכמובן מה בריכה.

הצימרים עצמם נעימים פסטורליים , צבעים וחומרים טבעיים, כמו עץ, מים, ברזל ובזלת המאפיינים את המקום.

למרות היותם צימרים מודרניים מאובזרים ומפנקים הם אינם חוטאים בעיצוב יתר. הקסם כבר שם, מה שצריך זה רק לא להפריע, משימה שקשה מאד לעמוד בה.

אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו מיכל שיין

שילוב קסום בין אורבניקה לבוסתן ירוק.
בגין המבנה הטופוגרפי , ניבנה כך שיחידת ההורים בנויה עם גישה ישירה וחלקו האחורי של הבית בנוי מתחת לאדמה .חלקו העליון של הבית בנוי משלוש קומות נוספות לבית גינה מעוצבת ורחבת ידיים. הבית עוצב תוך כדי ניצול מרבי של השטח לטובת הפרט.

מטבח בסגנון כפרי, מרווח ומשולב אל פינת האוכל. חדר אירוח גדול תוך כדי הקפדה על צבעים בהירים ושקטים. חדרי שינה מרווחים שלכל חדר קיימת מקלחת ושרותים צמודים.
את קירות הבית מעטרים ציורי שמן עם צבעים עזים המשלבים קונטרסט מעניין. ברצפת הבית פזורים שטיחים אוריינטלים חמימים.

תכנון ,עיצוב,וביצוע the-key.

דירת שלושה חדרים עם מרפסת המשקיפה לים.
במקור הדירה היתה בעלת שני חדרי שינה קטנים ללא שטח אחסון.
הסגנון המבוקש היה לוק יוקרתי וזוהר, תוך שמירה על חומרים קלאסיים שיתאימו תמיד, ללא קשר לאופנות חולפות.

פרקט עץ יוקרתי בפריסת הדרת דג נותן תחושה חמה. חיפוי הקירות החיצוניים בפלטות בטון מוסיפות לתחושת אלגנטית ומושקעת וגם משמרות את הרגשת החום, למרות השימוש בגווני אפור ובטון. עבודות הנגרות עצמן נצבעו על גבי פורנירים שמדגישים ומחזירים את החמימות. במקום נבחרו אביזרים בגווני פליז וברונזה שמשרים אווירה אירופאית ומתוחכמת. הצבע השחור נבחר למעשה למסגר את הנוף ובשל הנוכחות שלו מדגיש את הצבעוניות המוקפדת והבוגרת. בשביל לא לגרום לדירה להיות עמוסה למרות גודלה, נעשה שימוש בשטחי שירות סמויים מוטמעים בקיר עבור הפונקציות הטכניות, ובניגוד. בנוסף, נבחרו מספר פריטים מרכזיים דומיננטיים שיהיו שונים ומיוחדים, ולמעשה ייקחו את מירב תשומת הלב אליהם, וייצגו את הסטייל המבוקש לבית.
חדר השינה מוקם בסוף הדירה, במקום בעל הפרטיות הגבוהה ביותר.

המטבח הוזז לפינת הדירה ובצמוד למרפסת האירוח. הדבר גורם למרכז הבית להיות במרפסת ולמטבח הפתוח כלפייה בסגנון אי. בנוסף, משמש המטבח כבר משקאות והגשה. הפרדת הוויטרינה בין המטבח למרפסת ניתנת לפתיחה ובכך לצרפו לשטח המרפסת. סביב המרפסת נתפרה ישיבה בצורת "ר" בשביל להשאירו פתוח ככל שניתן, וגם הישיבה עצמה פונה לכיוון סלון ,שגם הוא פונה כלפיה, ובכך מקבלים סלון כפול ושיטחו גדול ורחב, למרות שהדירה אינה גדולה.

אדריכלות ועיצוב פנים סטודיו גיא פלד

דירת שני חדרים קטנה של 30 מ"ר.
במקור הדירה היתה בעלת סלון קטן בסמוך לכניסה אשר במרכזה מטבח לא מספק, מסדרון עם גישה לחדר רחצה, וחדר שינה קטן. המטבח הוזז ממרכז הבית לצידו הצפוני על מנת לפתוח את החלל ובמיוחד את לב הבית. מיקום הסלון החדש אפשר ישיבה מול הטלוויזיה, מול הנוף, מול הכניסה ומול המטבח, כך שתמיד מתקבלת הרגשה של חלל גדול הרבה יותר.
חדר השינה תוכנן בצורה כזו שתהיה בו אינטימיות למרות ביטול הדלת.

הלקוח רצה לתת אופי גברי ואורבני המתאים לאזור. לשם כך נבחר פרקט מעץ מיושן עם עיבוד גס. הפרקט נתן חום לדירה כך שיתר הצבעים יכלו להיות בטונים בהירים, וכאלה שלא יסגרו על המקום.
מטבח בפורניר שחור, השימוש באבן אמיתית, התאורה החמה והאיכותית וצבעוניות אפרורית עזרו לקבלת מראה יוקרתי.
התוצאה בהחלט מזמינה. החלל נראה ומרגיש הרבה יותר גדול ממה שהיה, שימוש בחומרים טבעיים תוך משחק עם בהיר וכהה גרמו לדירה להראות כאילו אנו נמצאים בדירה קטנה בלב הסנטר של פריז, ולא בדירת מחנק בארץ ישראל.

אדריכלות ועיצוב פנים סטודיו גיא פלד