פנטהאוז בתל אביב

פנטהאוז המתפרש על שטח של 150 מ"ר + 70 מ"ר מרפסת המקיפה את חלקו הדרומי. הוא ממוקם בבניין חדש בקומה גבוהה, באחת השכונות היוקרתיות של תל אביב.
דרישת הלקוחות לתכנן את הבית בהתאם לצרכיהם ללא פשרות, מבלי לגרוע באיכות החללים ובתחושת המרחב של הבית, היוותה אתגר משמעותי.

אלמנט נוסף אשר השפיע מאד על תהליך העיצוב והתכנון הוא הנוף. נוף אורבני רחב ידיים המתחיל בחלקה הצפוני של הרצליה ומסתיים אי שם בחלקה הדרומי של תל אביב. בחירת החומרים בפנים הבית מושפעת מאד מאותה אורבניות. שילוב של חומרים חמים וקרים טקסטורות רכות וקשוחות חומרים כהים ובהירים והרבה קצוות המאפיינות את העיר הגדולה, המגוונת ובעלת הקצוות המנוגדים.

חיפויי הקיר כוללים זכוכית בהירה נקייה לצד בריקים עליהם מתנופף וילון שקפקף. בסלון שטיח פרווה שחור עליו שולחן נירוסטה וזכוכית דקה שקופה. המקלחת משלבת אריחים דקים ענקיים, 3 מ' על 1.5 מ', סופר מודרניים לצד עץ טבעי. במרפסת ריצפת דק לצד אריחים בגודל 90/90 מטבח חוץ העשוי בטון מוחלק. בכל רגע בבית ישנו מעבר בין סוגים שונים של חומרים, היוצרים עיצוב סופר מודרני נקי ועדיין חמים וביתי ומזמין.
הבית משולב כולו בטכנולוגיות שונות חדישות של שליטה, על מערכות כגון חימום תת רצפתי תאורה אדיו וידאו מיזוג ואזעקות. הטכנולוגיה באה לידי ביטוי גם באבזור המינימליסטי, אשר תורם רבות לאסתטיקה של הבית.

תחום האומנות הקרוב לליבם של בעלי הבית הפך גם הוא לחלק בלתי נפרד מהעיצוב. בבית שולבו יצירות אומנות רבות מציור ועד פיסול והוא רוכש להן מקום של כבוד. היצירות לוקחות את הבית למקום אחר, בעולם האישי והפנימי ומביאות איתם אמירה אישית וייחודית.

כל פרט בבית לוקח חלק בסיפור הזה של חיים מודרניים ופרקטיים בעולם ללא פשרות לצד אסטטיקה ואמירה אישית. התוצאה יפה אסטטית נעימה ומפנקת, עיצוב טוטאלי במלוא מובן המילה.

אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו מיכל שיין